Gekonfijte ganzenbout met stoofpeertjes

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op en breng aan de kook voor de zoete aardappelen.

Bereiding (45 min)

  • Schil de stoofpeertjes. Doe de peertjes met het kaneelstokje (of 1/4 tl kaneelpoeder per persoon), suiker en eventueel appelsap of witte wijn in een passende pan en zet de peertjes onder water. Kook in 30 - 45 minuten, ze zijn gaar als je ze makkelijk in kunt prikken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet af, vang 3 el kookvocht per persoon op, en laat 2 minuten droog stomen.
  • Verwarm de ganzenbout, in de verpakking, 10 – 15 minuten in heet (maar niet kokend) water.
  • Haal ondertussen het buitenste blad van de savooiekool. Snijd het benodigde deel eventueel doormidden en snijd de savooiekool in dunne repen.
  • Verhit een wok, schenk de olijfolie erin en roerbak de savooiekool met de rozemarijn 10 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Stamp de zoete aardappel fijn met de roomboter en het kookvocht. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ganzenbout met de peertjes, de zoete aardappelpuree en de gebakken savooiekool.