Roerbak met ras el hanout en kalfssaucijzen

Onze kikkererwten hebben het biodynamische keurmerk Demeter. Dit staat voor de meest pure vorm van landbouw. Biodynamische telers koesteren de natuurlijke bodemvruchtbaarheid van hun land. Alleen van gezonde akkers kun je immers vitale kikkererwten oogsten. Met veelvuldige teeltwisselingen en voedzame mest van eigen vee zorgen telers voor een rijk en gevarieerd bodemleven in de volle grond. Demeter boeren zijn de ware rentmeesters van onze aarde: ze gebruiken biodiversiteit in plaats van die te bestrijden. 'Inspired by Raklph Moorman'

Bereiding (25 min)

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Haal het buitenste blad van de kool, verwijder de kern en snijd of schaaf de kool in dunne reepjes.
  • Verhit olie in een wok of ruime bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de kleingesneden kool toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
  • Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  • Verhit olie in een bakpan en bak de kalfsssaucijzen rondom bruin op een hoog uur. Bak de kikkererwten met de saucijzen mee en breng op smaak met ras el hanout. Temper het vuur en bak afgedekt 10 minuten. Bak de cherrytomaatjes de laatste minuten mee.
  • Verdeel de gebakken witte kool op de borden en schep de saucijzen met de kikkererwten en cherrytomaatjes erop.

Ook erg lekker met komijnzaadjes, of verse kruiden zoals peterselie en koriander.