Lauwwarme makreel salade met Beluga linzen en rammenas

Beluga linzen zijn de kaviaar onder de linzen. Dit komt voornamelijk door hun uiterlijk. Tijdens het koken behouden de zwarte Beluga linzen hun kleur en structuur die op kaviaar lijken. Door de fijne nootchtige smaak zijn Beluga linzen lekker in salades, bij de couscous of op een toastje.

Bereiding (25 min)

  • Breng een pan met ruim water met het groentebouillontablet aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook ze in 15-20 minuten gaar. Giet daarna de bouillon af.
  • Breng nog een pan met water aan de kook. Was de aardappels, snijd klein en kook in 15 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Schep de mayonaise erdoor en zet opzij.
  • Schil de rammenas en snijd in hele kleine blokjes. Was de little gem en snijd in stroken. Meng de rammenas en little gem met de linzen en aardappels. Hussel alles goed door elkaar en breng verder op smaak met zout en peper.
  • Maak een vinaigrette door de mosterd los te kloppen met olijfolie en azijn. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  • Snijd de makreel in stukken. Schep alles op een mooie schaal (of op de borden) en leg de makreel er bovenop. Druppel de vinaigrette erover.

Ook heel erg lekker met verse munt of een rood pepertje voor meer pit.