Groentepaella met venkel en sperziebonen

Bereiding (50 min)

  • Kook de rijst 20 minuten voor, giet daarna af.
  • Was ondertussen de sperziebonen. Snijd de uiteinden eraf en halveer de sperziebonen.
  • Was de paprika en snijd in reepjes.
  • Snijd de venkel doormidden, haal de harde kern eruit en snijd vervolgens in smalle parten. Was deze goed.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika, venkel en sperziebonen toe en bak alles lichtbruin in 8-10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de knoflook, kurkuma, cayennepeper en het gerookte paprikapoeder toe.
  • Bereid ondertussen de bouillon (1 blokje op 500 ml water).
  • Schep de voorgekookte rijst door de groenten en voeg de bouillon en het laurierblaadje toe.
  • Dek de pan af en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is, dit duurt 20 - 25 minuten.
  • Was ondertussen de tomaat en snijd in blokjes. Was de peterselie, schud uit en snijd fijn.
  • Proef of de rijst gaar is, kook zonodig iets langer. Is de rijst nog te vochtig? Haal dan de deksel van de pan en laat op hoog vuur even inkoken.
  • Haal het laurierblad uit de rijst en schep de tomatenblokjes erdoor.
  • Proef en voeg naar smaak peper toe en eventueel een kneepje citroensap of scheutje witte azijn.
  • Bestrooi de paella met de peterselie en serveer.