Goed gevulde kippensoep met paksoi

Vandaag hebben we - in het midden van de winter - een goed gevulde kippensoep op het menu. Al eeuwenlang eten we ’s winters een verwarmend kippensoepje tegen griep en verkoudheid. Of het je echt beter maakt, dat is niet helemaal bewezen. Maar lekker is het wel!

Bereiding (30 min)

  • Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een soeppan en bak de ui samen met de kipdrumsticks kort aan (2 minuten). Blus af met het water en breng aan de kook. Verkruimel het groentebouillontablet erover, temper het vuur en laat afgedekt zachtjes koken.
  • Schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in kleine reepjes. Houd daarbij het witte en groene deel gescheiden. Voeg de wortel en het paksoi wit toe aan de soep en kook 15 minuten mee, met de deksel op de pan.
  • Haal na 15-20 minuten de gare kip drumsticks uit de soep en laat even afkoelen. Trek met je schone vingers (of met twee vorken) het vlees van het bot af. Pluk het enigszins uit elkaar en doe het kippenvlees weer terug in de pan. Breng de soep eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Laat de doperwten uitlekken in een zeef. Voeg 5 minuten voor het serveren de doperwten en het paksoi groen toe aan de soep en kook zachtjes mee.
  • Snijd de verse peterselie fijn. Serveer de soep in soepborden of kommen en garneer met verse peterselie.

Ook heel erg lekker met selderij.