Kippendij met aardpeer en zuurkool

Let op: knoflook is ook nodig in een ander recept.

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met ruim water op voor de aardpeer.

Bereiding (30 min)

  • Was en borstel de aardpeer schoon en snijd in gelijke stukjes (je kunt ze ook schillen). Kook de aardpeer in 10-15 minuten beetgaar.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Haal daarna uit de pan.
  • Was de tijm en ris de blaadjes van de takjes.
  • Meng de crème fraîche met 2/3 van de tijm. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olijfolie in de koekenpan van de walnoten. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de kippendijblokjes, komijnzaad en de kerrie toe. Bak in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Meng de zuurkool en de gekookte aardpeer erdoor. Breng op smaak met de honing, mosterd, zout en peper.
  • Verdeel de zuurkool over de borden en schep er wat crème fraîche over. Garneer met de walnoten en de rest van de tijm.