Wildburger met broccoli-rijstsalade

Voorbereiding (0 minuten)

Zet een pan met water op voor het blancheren van de broccoli.

Bereiding (30 min)

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.
  • Was de broccoli en verdeel in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes.
  • Blancheer de broccoli ongeveer 5 minuten in ruim kokend water tot beetgaar. Giet de broccoli af en spoel met koud water zodat de garing stopt.
  • Was de gele paprika. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en bak de paprikablokjes 5 minuten. Haal de paprika uit de pan.
  • Verhit de koekenpan opnieuw, voeg eventueel extra olie toe en bak de wildburgers aan beide zijden 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Was ondertussen de peterselie en laat goed uitlekken, snijd fijn.
  • Maak een dressing: doe azijn, honing en mosterd in een schaaltje. Roer er langzaam de extra vierge olijfolie door.
  • Meng de rijst met de paprika, broccoli, peterselie en de dressing. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de salade met de wildburger.