X

Waarom Willem&Drees

X

Nieuwsbrief

wat is deze week jouw favoriete recept?
X

Inloggen

wachtwoord vergeten?


Maak gratis een account aan

Eet de wereld lekker beter!
X

Account aanmaken

antioxidanten uit tomaten bevorderen je geheugen
X

Wachtwoord vergeten?

Geen probleem. We sturen je graag een link om hem opnieuw in te stellen.


Maak gratis een account aan

Vele van ons zitten vol goede voornemens. Maar hoe zorg je ervoor dat ze daadwerkelijk vorm krijgen? Wij stelden een aantal mensen drie vragen over hun goede voedselvoornemen. In deze blog: Rob Tummers (41).

1. Rob, wat is jouw Goede Voedselvoornemen voor 2018?

“Ik heb er twee goede voedselvoornemens. De eerste is minder vlees eten. Ik eet vlees op brood én tijdens het diner, dus minder moet gaan lukken. De tweede is dat ik mijn twee zoons van 6 en 8 jaar mee wil laten eten uit de maaltijdbox. Nu koken we voor hen vaak een aparte maaltijd.”

2. Wat maakt dit voor jouw tot een ware uitdaging?

“In plaats van vlees een vleesvervangers kopen, voelt nog altijd minder fijn. Al vind ik het voor brood makkelijker dan voor diner. De kinderen willen niet uit de maaltijdbox eten uit de box eten… zucht. Ik schommel ergens tussen vrijblijvend aanbieden en dwang, aantrekkelijk presenteren en eten-wat-de-pot-schaft. Ik lees er wel wat over, praat er met vrienden over en denk steeds: het komt vanzelf goed.”

3. Wat is jouw gouden troef bij het realiseren van deze Goede Voedselvoornemens?

“Zolang we onszelf en onze omgeving op waarde schatten, ons plan zo concreet mogelijk uitwerken, elkaar steunen als het even moeilijk is, is minder vlees een vanzelfsprekendheid. Maar we zijn niet alleen maar rationele mensen! Aan de andere kant: zo hoogdravend zijn onze voornemens niet, het zal vast beter gaan. En ik kreeg laatst de tip om de gezinsbox te proberen, dat is een goed idee!”

Ontvang gratis gezonde recepten en leuke acties in je mailbox!